Πρόγραμμα 5ου Food Festival

Thessaloniki Food Festival

animal style burger 2ExcelsiorPhoto:  Be Restaurant

5o THESSALONIKI FOOD FESTIVAL 21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου

“Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης”

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ”:

11.00- 17.00 στο φουαγιέ του Δημαρχείου,  θα παρουσιαστούν και θα  διατίθενται τοπικά προϊόντα από συλλόγους και επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και τον Σ. Ε. Π. Ι. Κ. (Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου).

Παράλληλα, οι food bloggers Εύα Μονοχάρη και Μαριλίτα Χατζηβασιλείου, θα παρουσιάσουν στο κοινό το ελληνικό χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου μέχρι Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

”Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”:

 40 εστιατόρια της πόλης επιλέγουν και προωθούν το πιάτο που κατά τη γνώμη τους εκπροσωπεί τη σύγχρονη τοπική κουζίνα . Τα 10 πιάτα που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους πελάτες τους, θα αναδειχθούν ως αντιπροσωπευτικά της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου:

5 CHEFS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕIΝΟΥΝ ΤΗ ΣYΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΧH ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ” Παρουσίαση των  δέκα πιάτων που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη Κουζίνα της πόλης. Οι συνταγές αυτές στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν  στο δεύτερο γαστρονομικό οδηγό της πόλης- Food stories Νο 2 – ”Σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης”.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση εφαρμογής (app) για smartphones,  σημείων  εξειδικευμένης  διατροφής στην πόλη, για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.

Πολυχώρος ΑΓΟΡΑ-ERGON, ώρα 19.00.

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

ΤΑ ΠΑΙΔIA ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ”: Γαστρονομικές δράσεις για τα παιδιά δύο σχολείων της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας,  ώρα 17.00-19.00: επαγγελματίες σεφ  θα μαγειρέψουν στις αίθουσες των 66oυ και 67ου Δημοτικών σχολείων μαζί με τους μικρούς μαθητές.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου:

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BRUNCH, σε συνεργασία με το σύλλογο “Δράση για την Κοιλιοκάκη” στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace ώρα 11.00-14.00. Παρουσίαση για πρώτη φορά του Χάρτη που σηματοδοτεί τα σημεία πώλησης προϊόντων και εστιατορίων με τρόφιμα χωρίς γλουτένη για ειδικές ομάδες και κατοίκους της πόλης.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου:

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BRUNCH σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική, στο ξενοδοχείο The Met ώρα 11.00- 14.00.