Σήμα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού.

 
Φωτογραφία: Heinz Troll

Η Ένωση των Οινοποιών ‘Οίνοι Βορείου Ελλάδος’, διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, από τις 12:00 έως τις 14:00, στην Αποθήκη Δ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, και στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival και της έκθεσης κρασιών και αποσταγμάτων ‘Χάρτης των Γεύσεων’, ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Σήματα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού

Ομιλητές στην ανοιχτή συζήτηση θα είναι οι:

Ιωάννης Βογιατζής: Πρόεδρος «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
Εισήγηση: Το δίκτυο συνεργαζόμενων μελών των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος.

Διονύσης Κούκης: Διευθυντής σύνταξης και νέων μέσων. Περιοδικό «Αθηνόραμα»
Εισήγηση: Αξιολόγηση χώρων εστίασης – δημόσιο καθήκον ή ιδιωτική πρωτοβουλία; Η επίδραση της αξιολόγησης στον καταναλωτή και στον επαγγελματία.

Κωνσταντίνος Στεργίδης: Εκδότης εφημερίδας «Αμπελοτόπι»
Εισήγηση: Το δίκτυο «Ελλ-οινικό Εστιατόριο».

Παναγιώτης Γκόφας: Πρόεδρος χώρων εστίασης, café-bar Ν. Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης εστιατορίου
Εισήγηση: Το σήμα «Ελληνική Κουζίνα».

Pasquale Lembo: Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης εστιατορίου
Εισήγηση: Το σήμα «Ιταλικής φιλοξενίας – Ιταλικό εστιατόριο».

Στόχος της συζήτησης είναι η δημιουργία ενός θετικού ερεθίσματος για ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους επαγγελματίες της εστίασης και του οίνου, όσο και τους καταναλωτές, φωτίζοντας περισσότερο τη θέση του κρασιού στα σήματα ποιότητας εστιατορίων.

Επιδίωξη του κλάδου του κρασιού, συνολικά, είναι η αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας στους χώρους κατανάλωσης, ώστε να γίνει καλύτερα γνωστή η υψηλή ποιότητα, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η αξία των ελληνικών κρασιών.

Ένας τρόπος για την πραγμάτωση αυτής της επιδίωξης είναι η συνέργεια με τους επαγγελματίες της εστίασης σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και αυτός που θα αποτελέσει το θέμα της συζήτησης της 4ης Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη: τα σήματα ποιότητας και τα συστήματα πιστοποίησης στα εστιατόρια, ως προς την προσφορά οινικής εμπειρίας υψηλού επιπέδου, η δημιουργία δικτύων-«πρεσβευτών» της σύγχρονης, ολοκληρωμένης ελληνικής εμπειρίας.