ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΑΡΑΘΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΑΡΑΘΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Από τον executive chef του Hyatt Regency Thessalonιki, Κώστα Αραμπατζή

 

ΥΛΙΚΑ

250 γραμμ.                  Μανιτάρια πόρτο μπέλο

250 γραμμ.                  Μανιτάρια πλερώτους

100 γραμμ.                  Μπρόκολο

100 γραμμ.                  Κουνουπίδι

100 γραμμ.                  Μαραθόριζα

4                                       Αυγά

1 λιτ.                              Κρέμα γάλακτος

50 γραμμ.                    Βούτυρο

50 γραμμ.                    Ελαιόλαδο

½ ματσάκι                   Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι                   Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι & πιπέρι

Ζύμη πίτας

250 γραμμ.                  Βούτυρο ΝΕΟ ΒΙΤΑΜ

500 γραμμ.                  Αλεύρι ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ

1 Τεμ.                              Αυγό φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

200 ml                           Νερό εμφιαλωμένο

Αλάτι ανθός

 

ΜΕΘΟΔΟΣ

Σε μία μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Ανοίγουμε το φύλλο πάχους1 εκ.και το φορμάρουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και μάραθο. Σβήνουμε με κρασί λευκό και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μία μπασίνα και προσθέτουμε φλορέτες από κουνουπίδι και μπρόκολο.

Ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος .

Βάζουμε τα λαχανικά στη φόρμα μας και προσθέτουμε  το υγρό μείγμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.