ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

Από τον executive chef του Hyatt Regency Thessalonιki, Κώστα Αραμπατζή

 

ΥΛΙΚΑ

250 γραμμ.                  Μανιτάρια λευκά

250 γραμμ.                  Μανιτάρια πορτσίνι

50 γραμμ.                    Ελαιόλαδο

50 γραμμ.                    Βούτυρο

½ ματσάκι                   Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι                   Άνηθος

Αλάτι & πιπέρι

100 γραμμ.                  Αλεύρι κοσκινισμένο

2 λιτ.                            Ζωμός κοτόπουλου

500 μιλ.                       Κρέμα γάλακτος

250 μιλ.                       Λευκό κρασί

150 μιλ.                       Κονιάκ

 

ΜΕΘΟΔΟΣ

Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια με ένα πινέλο και τα πλένουμε σε άφθονο κρύο νερό. Στo νερό έχουμε προσθέσει χυμό από 1 λεμόνι. Τα στραγγίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, έως ότου μαλακώσει. Φλαμπάρουμε με κονιάκ και σβήνουμε με λευκό κρασί. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών για όσους είναι vegetarian.

Βράζει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα έτσι ώστε να μειωθεί και να αποκτήσει γεύση.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κρέμα γάλακτος. Βάζουμε άνηθο κατά το σερβίρισμα.