Μαθαίνουμε τις Γεύσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ | ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι κοντά μας και το 2013 με νέες εκδηλώσεις και δράσεις που σκοπό έχουν να προσεγγίσουν τη γευστική ταυτότητα της πόλης.

Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης, εκτός από την αναζήτηση και τον προσδιορισμό της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, είναι η συμμετοχή των επαγγελματιών και ερασιτεχνών που δραστηροποιούνται σε σχετικά πεδία και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε γαστρονομικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το Thessaloniki Food Festival, μας προτείνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μας φέρνουν κοντά στις γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μαθαίνουμε τις Γεύσεις», το Σάββατο 26 Ιανουαρίου από τις 12.00 έως τις 20.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Δημαρχείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια και εργαστήρια γεύσης καθώς επίσης να μάθουν για τοπικά και εποχικά προϊόντα, να παρακολουθήσουν την παρασκευή πιάτων και γλυκισμάτων. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση του οδηγού «Thessaloniki Gourmet Tours».

Πιο συγκεκριμένα: Μαθαίνουμε για «τα αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι και την κουζίνα μας». Η Αιμιλία Ραδοπούλου και ο Ανδροκλής Γιάτσογλου με το εργαστήρι «Κήπος με τα χεράκια μου» μας δείχνουν πώς μπορούμε να καλλιεργούμε μέντα, δυόσμο, δενδρολίβανο, μαντζουράνα και άλλα αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι μας και ποια είναι η χρήση τους στην κουζίνα μας.

O executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki Κώστας Αραμπατζής μας μαθαίνει να «Μαγειρεύουμε με υλικά εποχής: μανιτάρια» ετοιμάζοντας μπροστά στα μάτια μας μια νόστιμη τάρτα μανιταριών και μια δυναμωτική μανιταρόσουπα.

Στη συνέχεια, ο executive chef της Domotel Γρηγόρης Χέλμης «Μαγειρεύει με υλικά από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική» χρησιμοποιώντας κουλούρι Θεσσαλονίκης και γιαρούρτι Δορκάδος, ελιές και μέλι Χαλκιδικής.

Από τη δράση «Μαθαίνουμε τις Γεύσεις» δε θα μπορούσε να απουσιάζει η ζαχαροπλαστική. Η Χριστίνα Κάκκου ετοιμάζει ξεχωριστές «σοκολατένιες δημιουργίες» μοντέρνας εμφάνισης, ενώ ο Γιώργος Χατζηφωτίου μας διηγείται ιστορίες για «τα γλυκά της Θεσσαλονίκης» και μας δείχνει πώς παρασκευάζουμε σοκολατένιες μπουκιές και πάστες bitter.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του οδηγού «Thessaloniki Gourmet Tours». Στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival δημιουργείται ένας έντυπος οδηγός τουριστικής προβολής με προτάσεις για γαστρονομικές βόλτες στις αγορές της πόλης καθώς και διαδρομές γύρω από αυτήν, σε περιοχές με γαστρονομικό και οινικό ενδιαφέρον στο Νομό Θεσσαλονίκης και σε γειτονικούς νομούς. Στόχος του οδηγού αυτού είναι να προσφέρει στον επισκέπτη της πόλης αφορμές για επιμήκυνση της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Μαθαίνουμε τις γεύσεις» έχει ως εξής:

12.00 – 13.00     Τα αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι και στην κουζίνα μας
Εργαστήρι «Κήπος με τα χεράκια μου»
Αιμιλία Ροδοπούλου, Ανδροκλής Γιάτσογλου

13.30 – 14.30     Μαγειρεύουμε με υλικά εποχής: μανιτάρια
Hyatt Regency Thessaloniki
Executive chef Κώστας Αραμπατζής

15.00 – 16.00     Μαγειρεύουμε με υλικά από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική
Domotel
Executive chef Γρηγόρης Χέλμης

16.30 – 17.30     Σοκολατένιες δημιουργίες
Sugarela
Χριστίνα Κάκκου

18:00 – 19:00     Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης
Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου
Γιώργος Χατζηφωτίου

19:30 – 20:00     Thessaloniki Gourmet Tours
Παρουσίαση οδηγού 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Συνιστάται η κράτηση θέσεων στα τηλ. 2310 878213 (-211, -214)

Χορηγοί εκδήλωσης

  

Συμμετέχουν

    

[events_list category=22]
[events_list category=22 scope=past]