Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και τη νέα χρονιά το πολύ επιτυχημένο project «Τα Παιδιά στην Κουζίνα». Παιδικά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου με δράσεις στις Β και Γ Δημοτικές Κοινότητες.
Το πρόγραμμα «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» έχει πραγματοποιηθεί και σε προηγούμενες διοργανώσεις του Thessaloniki Food Festival σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία.
Ένας από τους βασικότερους στόχους των εργαστηρίων είναι η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών του χώρου της γαστρονομίας και της διατροφολογίας. Τα παιδιά μέσα σε ένα δίωρο workshop έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δημιουργώντας, με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται.
Επαγγελματίες σεφ και αρτοποιοί, θα μαγειρέψουν στις αίθουσες των σχολείων μαζί με τους μικρούς μαθητές το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Θα προτείνουν και θα δείξουν επίσης ποικίλους τρόπους παρασκευής του, όπως με φέτα , ελιές, σταφίδες κ.λ.π. σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα της δράσης «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» έχει ως εξής:
Σάββατο 8.11.2014
Ώρα διεξαγωγής : 17.30-19.00
66ο Δημοτικό (Καπάτου Νικολάου 8, τηλ. 2310514648)
50ο Δημοτικό (Πλ. Αγίων Αναργύρων 4, τηλ. 2310205090)
Κυριακή 9.11.2014
Ώρα διεξαγωγής :17.30-19.00
67ο Δημοτικό (Δ. Παπαθανασίου 41, τηλ. 2310514030)
54ο Δημοτικό (Ολυμπιάδος 29, τηλ. 2310221180)
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού, για έως 50 μαθητές σε κάθε Σχολείο, και η συμμετοχή σε αυτές θα γίνεται μέσω κράτησης στη γραμματεία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες – Κρατήσεις, Δευτέρα 3 έως Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, 09.00’ – 15.00’ στα τηλέφωνα: 2313-318215, 8216 και 8219