Αγορές στο Δημαρχείο

Greek and International Agora are open events, where producers have the opportunity to display their local and traditional products at stands. The first weekend (November 23-24) Greek Agora takes place where all products are indigenous. The second weekend of the festival (November 30 – December 1) International Agora is organized where there will be flavors from all over the world. Guest of Honor is the chinese cuisine. Both events take place at the foyer of the
City Hall of Thessaloniki at 10:00-16:00.

Από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου διοργανώνονται Αγορές, ελληνικές και διεθνείς στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival.

Η Ελληνική Αγορά θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (23-24 Νοεμβρίου), ενώ η Διεθνής Αγορά το Σαββατοκύριακο (30 Νοεμβρίου -1 Δεκεμβρίου).

Οι εκδηλώσεις Ελληνική και Διεθνής Αγορά θα λάβουν χώρα στο φουαγιέ του Δημαρχείου από τις 11:00-18:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Στις Αγορές του Food Festival  παραγωγοί και επιχειρηματίες από ολη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε πάγκους ενώ οι πολίτες θα μπορούν να περιηγηθούν, να δοκιμάσουν και να ψωνίσουν τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα έχοντας μια ευκαιρία γνωριμίας με τον γαστρονομικό πλούτο και πολιτισμό μας

Στις αγορές θα συναντήσετε επίσης chef που θα δίνουν πολύτιμες  συμβουλές μαγειρικής, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα.

Στην Αγορά διεθνών γεύσεων, την τιμητική της θα έχει η κινέζικη κουζίνα, θα υπάρχουν όμως και γεύσεις που πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια και συνδέθηκαν με τη γευστική κουλτούρα της.

Την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα (14-15/12/2013), που είναι και η τελευταία βδομάδα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, διοργανώνεται η Χριστουγεννιάτικη Αγορά, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά, αλλά και ενήλικες. Γεύσεις που αναδεικνύουν το πνεύμα των Χριστουγέννων σε συνδυασμό με χριστουγεννιάτικη μουσική και φώτα, παρέχουν μία χριστουγεννιάτικη και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Παράλληλα, η Λέσχη Διεύθυνσης Αστυνομίας θα μοιράσει το επισυναπτόμενο μενού.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που στοχεύουν στη γνωριμία της ελληνικής κουζίνας και των γεύσεων από όλο τον κόσμο.

 

Χορηγός εκδήλωσης