Biennale – Gastronomy: 9 νέοι chef μαγειρεύουν

Αναγνωρίζοντας ότι πάνω στο στρωμένο τραπέζι παίρνουμε μαθήματα οικονομίας, γεωγραφίας, αισθητικής, ιστορίας, αλλά και παράδοσης των λαών, η Biennale συμπεριλαμβάνει τη γαστρονομία στο πεδίο των δράσεών της.

Και τι ευχάριστη συγκυρία! Η γαστρονομία, ως δημιουργική έκφραση των νέων, σε μια μεγάλη γιορτή των νέων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με θέμα Symbiosis? Στην πόλη που εδώ και δυόμιση χιλιετίες είναι σταθμός λαών και πολιτισμών. Ξένοι με διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες, συνήθειες, ήθη και έθιμα έγιναν κάτοικοί της. Η συμβίωσή τους (Symbiosis?) κατέληξε στην ενσωμάτωση νέων ιδεών στις εκφράσεις της καθημερινής ζωής. Κορυφαίο παράδειγμα η ξακουστή στο πανελλήνιο, γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.

Στη «15η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου» 9 νέοι θα ρίξουν μια «μελλοντολογική» ματιά σε εδέσματα της πατρίδας τους (Λίβανος, Ιταλία, Ισπανία, Παλαιστίνη, Κόσσοβο, Άγιος Μαρίνος) θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό, θα μοιραστούν την αγάπη τους για την κουζίνα της πατρίδας τους με το κοινό της πόλης σε ένα μεγάλο μαγειρικό πάρτι.

Και το πιο σημαντικό! Η Gastronomy – Symbiosis? εγκαινιάζει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης. Έναν καινούργιο θεσμό της πόλης, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να κατακτήσει τη θέση της στον σύγχρονο, παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δημιουργός: c.chatzis

Χατζής Χαράλαμπος-Προϊστάμενος