Το 6o Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στο Gourmet Olive Exhibition

{:el}Η πρώτη έκθεση «Gourmet Olive Exhibition» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 6ου Thessaloniki Food Festival. Στις 20, 21 και 22 Μαΐου, στο «Lab’Attoir», Έλληνες παραγωγοί αγνού παρθένου ελαιόλαδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθώς και προϊόντων προσωπικής περιποίησης με βάση το ελαιόλαδο, ετοιμάζονται να υποδεχτούν το κοινό τους, επαγγελματίες και καταναλωτές, από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Στην έκθεση θα παρευρεθεί ένας μεγάλος αριθμός αγοραστών (hosted buyers) από 17 χώρες: Σουηδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Φινλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία, Ελβετία καθώς και εγχώριοι αγοραστές. Στόχος της  Gourmet Olive Exhibition είναι να εδραιωθεί ως η σημαντικότερη ελαιοκεντρική εμπορική έκθεση στην περιοχή, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς και στα προϊόντα που συμμετέχουν. Επιπλέον, το κοινό της Θεσσαλονίκης και οι επισκέπτες της, εκτός από την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκλεκτά προϊόντα της έκθεσης, θα συμμετέχουν σε εργαστήρια γευσιγνωσίας, συμμετέχοντας σε ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις όπως το «Bar Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου και Ελιών» με προϊόντα ένδειξης ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικά, καθώς και προϊόντα με χαμηλή οξύτητα, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Μαΐου

12:00 Μία ώρα με την Ελένη Ψυχούλη

13:00 Το Thessaloniki Food Festival Μαγειρεύει…

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ παρασκευή κουλουριού από την Πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης “Προφήτης Ηλίας” Έλσα Κουκουμέρια

ΤΡΑΧΑΝΑΣ  παρασκευή από τη CHEF της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και συγγραφέα των συνταγών του Γαστρονομικού Οδηγού , Κική Εμμανουηλίδου

 ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ  άνοιγμα φύλλου μπουγάτσας από τον pastry-chef Φίλιππο Μπαντή.

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία των τριών συνταγών για το κοινό

13:15-14:15 Γευσιγνωσία ελαιόλαδων, κ. Γιάννης Καρβέλας

14:15-15:15 Γευσιγνωσίες ελιών, κ. Κωνσταντίνος  Τερτιβανίδης

16:00-19:00 Ημερίδα “Χτίζοντας την προστιθέμενη αξία του          ελαιόλαδου” Συντονίστρια κ. Μάγια Τσόκλη

16:00 Χαιρετισμοί   Γιάννης Μπουτάρης,  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  Δημήτριος Λακασάς Πρόεδρος ΣΕΒΕ

16:10 Γαστρονομική και τουριστική ατζέντα Θεσσαλονίκης

Σπύρος Πέγκας Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων

16:30 Ορθές πρακτικές από το χωράφι ως την τυποποίηση: “Ο ρόλος της οργανοληπτικής αξιολόγησης” κ. Γιάννης Καρβέλας

16.50 “Φαινόλες ελαιόλαδου και προστασία της υγείας: Νέα επιστημονικά δεδομένα και νέες τάσεις στην αγορά” Δρ. Προκόπης Μαγιάτης

17:20 “Νέα συστήματα καλλιέργειας ελιάς για μηχανική συγκομιδή” Δρ Αθανάσιος Γκέρτσης

17:40 “Ελληνική Διατροφή: ποια τα οφέλη της στο σύγχρονο τρόπο ζωής” κ. Ειρήνη Πασχαλέρη

18:00 “Εξαγωγική στρατηγική ελαιόλαδου” κ. Μπάμπης Φιλαδαρλής

18:20 “Απ’ την ιδέα στην εξωστρεφή επιχείρηση” κ. Χρήστος Κατσάνος{:}{:en}.{:}