O Επίκουρος παρουσίασε το βιβλίο του «Η Νέα Ελληνική Κουζίνα» στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε στο PUBLIC  στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα και κριτικού εστιατορίων Επίκουρου «Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, Περί της ελληνικότητας του μουσακά, της γαστρονομικής μας ταυτότητας και της ανανέωσής της».

Στην παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Ίκαρος συμμετείχαν ως ομιλητές ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και οι σεφ, Νίκος Κατσάνης,  Χριστόφορος Πέσκιας και  Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Τον Επίκουρο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και γαστρονομικής κοινότητας της πόλης, μεταξύ άλλων ο Στέλιος Μπουτάρης, ο Θωμάς Δούζης του «Έργον», ο Ιωάννης Φραγκιάς και η Φιλομήλα Παπανδρέου από το Electra Palace Hotel Thessaloniki, o Nίκος Αργύρης των εκδόσεων Ίκαρος κι εκλεκτοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με την ευγενική χορηγία  του Total της ΦΑΓΕ & του Εlectra Palace Hotel Thessaloniki υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival.

Στο βιβλίο ο Επίκουρος επιδιώκει να αναλύσει και να ερμηνεύσει την κυρίαρχη τάση στο γαστρονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας, τη Νέα Ελληνική Κουζίνα. Αυτό αποτελεί την αφορμή για μια αναζήτηση της ταυτότητας της «παλιάς» ελληνικής κουζίνας. Αναζητά λοιπόν την έννοια της ελληνικότητας, συνομιλεί με τους πρωτεργάτες της νέας τάσης, σκιαγραφεί την εξέλιξή της και επιχειρεί να αποτυπώσει τις αρχές της.