Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Επίκουρου υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival

O γνωστός κριτικός γεύσης Επίκουρος θα βρεθεί στο Public της Τσιμισκή για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου

“Η Νέα Ελληνική Κουζίνα”!

Το Thessaloniki Food Festival στηρίζοντας πάντα τις σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τη γαστρονομία υποδέχεται την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00 τον αγαπημένο κριτικό γεύσης Επίκουρο στο Public της Τσιμισκή για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου Η Νέα Ελληνική Κουζίνα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς σεφ της χώρα μας όπως οι Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Νίκος Κατσάνης, και Χριστόφορος Πέσκιας.

Ο Επίκουρος, κριτικός εστιατορίων και φιλόσοφος της γεύσης, είπε για το βιβλίο:

«Ξεκίνησα το βιβλίο ετούτο με σκοπό να μιλήσω για τη Νέα Ελληνική Κουζίνα, την τάση που επικρατεί πλέον στο έντεχνο φαγητό που σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια της χώρας μας. Στην πορεία όμως βρέθηκα να περιπλανιέμαι στους περίπλοκους, κι ενίοτε γλιστερούς, δρόμους της ταυτότητάς μας και της ελληνικότητας του φαγητού που τρώμε. Αναγκάστηκα να σκάψω στα βάθη τού μουσακά για ν’ ανακαλύψω την αρχαιολογία της ελληνικής γεύσης, ν’ αρμενίσω πάνω στο κεχριμπαρένιο ελαιόλαδο ψάχνοντας για την ουσία της, να ψάξω ανάμεσα στα φύλλα του μπακλαβά μην και βρω την καταγωγή τής κουζίνας μας και, τέλος, να λουστώ στη λάμψη της άσπιλης λευκότητας του αρχαίου μαρμάρου της φέτας μην και βρω την αιώνια ελληνικότητα. Όταν πλέον φτιάχτηκε το φαγητό με όλη του την ελληνική γεύση, ήμουν έτοιμος να μιλήσω για τις αρχές, τις πηγές και την πορεία της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.»

Ο κριτικός γεύσης επίκουρος σας περιμένει την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, στις 19.00 στο Public της Τσιμισκή για μια συζήτηση περί της ελληνικότητας του μουσακά, της γαστρονομικής μας ταυτότητας και της ανανέωσής της!