Street Food Thessaloniki… Τα νόστιμα μυστικά των δρόμων

«Κουλούρι, μπουγάτσα, γύρος, σουβλάκι, “τα βρώμικα”…

Για τους Θεσσαλονικείς, μέρος της διατροφικής τους καθημερινότητας, η παράδοσή τους, η υπερηφάνεια τους…

Για τους επισκέπτες της πόλης νοστιμιές που δεν πρέπει με τίποτα να χάσουν..

Street food Thessaloniki… Τα νόστιμα μυστικά των δρόμων»

Το κείμενο αυτό, μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, πληροφορίες σχετικά με τη δράση «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω με 10 ευρώ», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και δύο φωτογραφικά banners που δεσπόζουν στην αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου «Μακεδονία», υποδέχονται τους επισκέπτες της πόλης μας, από όλον τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες που συνθέτουν τα banners, τα οποία αγκαλιάζουν τις δυο κεντρικές κολώνες του αεροδρομίου, στο χώρο υποδοχής των αφίξεων ξένων επισκεπτών, είναι αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Γαστρονομίας στο Τορίνο της Ιταλίας. Οι φοιτητές επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, μετά από πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού, διοργανώτριας αρχής του Thessaloniki Food Festival και εξερεύνησαν τα πιο «δυνατά» σημεία του «Street Food», του φαγητού στους δρόμους. Με τη δημιουργική αυτή πρωτοβουλία, θέλησαν να προτρέψουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν αυτή την προσιτή και άκρως γευστική γαστρονομική παράδοση της πόλης.

Τα «νόστιμα μυστικά των δρόμων» κλέβουν την παράσταση, προϊδεάζοντας τους τουρίστες για τις γευστικές εμπειρίες που τους περιμένουν, στη διάρκεια της περιπλάνησής τους στη Θεσσαλονίκη.