Τα παιδιά στην κουζίνα

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011
11:00 – 15:00
πρώην 13ο Λύκειο, Εθνικής Αμύνης 26

Δείτε τις φωτογραφίες

Μια μεγάλη γιορτή, με στόχο την ολοκληρωμένη γνωριμία των παιδιών με την γαστρονομία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που  διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στο πρώην 13ο Λύκειο, (Εθνικής Αμύνης 26) από τις 11:00 έως τις 15:00. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρώματα και γεύσεις, μέσα από εργαστήρια και δράσεις, να πειραματιστούν με υλικά, να παίξουν με τις πρώτες ύλες, να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, να γνωρίσουν τη μαγεία της επιστήμης στην κουζίνα, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και γευστικές δοκιμασίες, να παρακολουθήσουν παραστάσεις γαστρονομικού σεναρίου και τέλος να πάρουν μέρος στο γεύμα «Σήμερα τρώμε με τους φίλους μας».

Στις τρεις αίθουσες που βρίσκονται στο ισόγειο του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια και δραστηριότητες, με τα παιδιά να παίρνουν ενεργά μέρος σε μια πρωτότυπη αναζήτηση γεύσεων. Παράλληλα στο Αμφιθέατρο φιλοξενήθηκαν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ενώ στον πρώτο όροφο λειτούργησε  μια πρότυπη παιδική τραπεζαρία. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

 

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ:

https://thessaloniki.gr/foodfestival/kids/

 ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΗΜΕΡΕΣ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ». ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://thessaloniki.gr/foodfestival/library/

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

http://thessaloniki.gr