Γεύση και Εικόνα

Μύδια

«Γευστικές» εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής  θα πραγματοποιηθούν στο εικαστικό σκέλος του φεστιβάλ Γαστρονομίας με θέμα «Γεύση και Εικόνες»  στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.   Το φεστιβάλ που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με συνδιοργανωτές τη «15η  Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου» και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, θέτει τις βάσεις για την ανάδειξη ενός νέου ετήσιου  θεσμού για την πόλη με στόχο να την αναδείξει  ως  γαστρονομικό προορισμό.

Η Γαστρονομία μπορεί να  αποτελέσει θέμα για εξαιρετικές καλλιτεχνικές δημιουργίες.  Αυτή την πλευρά  θα αναδείξουν οι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκθέσεις που θα  πραγματοποιηθούν  σε σημεία εστίασης «ντύνοντας» καλλιτεχνικά τη γευστική εμπειρία που θα σας προσφέρουν.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, απευθύνει πρόσκληση στους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης, αλλά και τους καλλιτέχνες που επιθυμούν, να ενταχθούν στη δράση «Γεύση και Εικόνα».

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310 877912, e-mail: foodfestival@thessaloniki.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ»

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου – Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου
Καφέ-Μπαρ “Οβάλ” , Φιλικής Εταιρείας 1
Η Σμαρώ Μακιού εκθέτει κολάζ, στην τελική μορφή του poster, με θέμα «εικόνες που αναδύονται από το συνειδητό και το ασυνείδητο» και γενικότερο τίτλο «Η Μνήμη των Γεύσεων».

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου – Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου
Εστιατόριο «Ginger Oil» , Παλαιών Πατρών Γερμανού 23
Έκθεση ζωγραφικής της Δόμνας Δέλιου, με τίτλο «Ψαράκι θα φάμε σήμερα»

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου – Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου
Εστιατόριο «Punto Es», Φράγκων 2-4
Έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Παπαδάκη εμπνευσμένη από το ιστορικό εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου – Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου
Εστιατόριο «Room 22», Ικτίνου 22
Έκθεση έργων των φωτογράφων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Γαστρονομία».

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου – Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου
Εστιατόριο «Σκούφος»,Κωνσταντινουπόλεως 140
Έκθεση φωτογραφίας με πορτραίτα ανθρώπων του κρασιού και της γεύσης που έχουν δημοσιευτεί στο Wine Plus magazine. Πρόκειται για 16 δημιουργίες του φωτογράφου Heinz Troll οι οποίες απεικονίζουν γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας.

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ώρα 19.00

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου – Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου
Καφέ-Μπαρ «Café Bazaar», Παπαμάρκου 34-36
Έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από τα 20 χρόνια του Café Bazaar

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου – Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου
Espresso Bar Flavors , Παύλου Μελά 20
Έκθεση φωτογραφίας της Ιωσηφίνας Σβανιά με θέμα την ομορφιά των υγιεινών τροφών που διοργανώνει το « Flavors ». [Εγκαίνια: Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, ώρα 13.00. Θα παραβρεθεί η chef και συγγραφέας του βιβλίου «Οικογένεια στην Κουζίνα», Γιώτα Πολυχρονίδου και θα προτείνει νέες γεύσεις].