Εκδηλώσεις για την κοιλιοκάκη

Η 16η Μαΐου θεσπίστηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης από οργανώσεις πασχόντων σε όλον τον κόσμο κι ολόκληρος ο μήνας Μάιος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γι’ αυτό το αυτοάνοσο νόσημα.

Ο Σύλλογος “Δράση για την Κοιλιοκάκη”, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων – εκδηλώσεων στην πόλη.
Την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 19:00 μ.μ., στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ( Βασ. Γεωργίου Α1), θα πραγματοποιηθεί μια ανοικτή – διαδραστική εκδήλωση με ομιλίες ιατρών για την καλύτερη κατανόηση και διαχείριση της νόσου της Κοιλιοκάκης. Θα τεθούν ερωτήσεις από τους πάσχοντες και τους συγγενείς τους και θα απαντηθούν από γιατρούς γαστρεντερολόγους ειδικούς στη νόσο. Θα ακολουθήσει ελαφρύς μπουφές με εδέσματα χωρίς γλουτένη για ασφαλή κατανάλωση από τους πάσχοντες.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 18:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με θέμα “ανοίγω φύλλο για σπιτική πίτα και φύλλο σφολιάτας, χωρίς Γλουτένη”.
Τρεις κυρίες με εμπειρία χρόνων στη χωρίς γλουτένη διατροφή, θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους, ώστε από εδώ και πέρα, κάθε προσπάθειά μας για φύλλο πίτας να στέφεται με επιτυχία κι όχι με απογοήτευση!
Παράλληλα τα παιδιά μας θα πλάσουν κουλουράκια και θα δημιουργήσουν με ζυμαρικά και πολέντα! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον παιδότοπο – family friendly cafe “Senza Glutine”, Αιγυπτιάδη 17 με Γεννηματά, Αγ. Ιωάννης Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο μαγειρικής Χωρίς Γλουτένη στην κουζίνα του Grand Masoutis στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη. Ο chef του Συλλόγου Νίκος Λιογγάρης θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της μαγειρικής χωρίς γλουτένη.