Ημερίδα World Food Day 2020 Thessaloniki

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεων του 10ου Thessaloniki Food Festival διοργανώνει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ημερίδα για την Παγκόσμια ημέρα διατροφής, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, στις 14.00 με 17.00.
Κάθε χρόνο, στις 16 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής σε όλο τον κόσμο. Διοργανώθηκε αρχικά από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO). Στόχος της συγκεκριμένης μέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και της πολιτείας, σε θέματα που αφορούν την πείνα, τη φτώχεια και τον υποσιτισμό. Οι στατιστικές δηλώνουν ότι ένας στους εννέα ανθρώπους πάσχει από υποσιτισμό και 805 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ζουν καθημερινά βυθισμένοι στην πείνα. Ο FAO στοχεύει στην εξάλειψη της πείνας μέχρι το 2030. Έχει υπολογιστεί, ότι θα χρειαστούν 267 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την εξάλειψη της πείνας σε παγκόσμια κλίμακα. Η συνεργασία είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της πείνας, εφόσον ο υποσιτισμός εξακολουθεί να είναι σύνηθες φαινόμενο. Η Παγκόσμια ημέρα διατροφής γιορτάζεται από τις πόλεις – μέλη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών -Food and Agriculture Organization of the United Nations που συνδέεται στενά με το δίκτυο Milan Urban Food Policy Pact, των οποίων μέλος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
World Food Day Ceremony -16 October 2020 Rome
Οι αρχηγοί των οργανισμών του ΟΗΕ με έδρα τη Ρώμη, οι ειδικοί πρεσβευτές του FAO και άλλοι ομιλητές θα συγκεντρωθούν για να τιμήσουν την 75η επέτειο του FAO κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας τελετής της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων. Το Κολοσσαίο της Ρώμης θα φωτιστεί με τα χρώματα του FAO για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του και με αυτόν τον τρόπο θα εκφράσει όλος ο κόσμος την εκτίμησή του στους #FoodHeroes, όσους δηλαδή σε όλη την πανδημία υπήρξαν ήρωες της καθημερινότητας μας, τον αγρότη, το μεταφορέα, το μεταπράτη, τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ κ.α., φρόντισαν να φτάσει το φαγητό  από το αγρόκτημα στο τραπέζι μας.

Ημερίδα World Food Day 2020 Thessaloniki

Ομιλητές

1.”Κοινωνική καινοτομία και Κοινωνική Αειφορία στην Αγροδιατροφική αλυσίδα”,
Μαρία Παρταλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Τμήμα Γεωπονίας, Τομέας Αγροτικής Οικονομίας, Εργαστ. Γεωργικών Εφαρμογών & Αγροτικής Κοινωνιολογίας
2.«Social plate”, Θεόδωρος Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης
3. “Παρουσίαση του προγράμματος Horizon του Δήμου Θεσσαλονίκης “Food Trails – θέτοντας τις βάσεις για τη διατροφική πολιτική του Δήμου”, Στέλλα Ψαρροπούλου
Υπηρεσιακό στέλεχος Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Παρακολούθησης Αναπτυξιακών προγραμμάτων- Υπεύθυνη προγράμματος FOOD TRAILS.

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Αυστηρά για 50 άτομα