Παρουσίαση βιβλίου “Γαστρονομικές κοινότητες”

Nωρίς νωρίς ξεκινά τις εκδηλώσεις του για το 2019 ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Food Festival!
Στο πλαίσιο του 9ου Thessaloniki Food Festival θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Πίττα με τίτλο «Γαστρονομικές κοινότητες-Γαστρονομικοί προορισμοί», την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 17.00 στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Με στόχο να δώσει απάντηση στο ερώτημα «Πώς μπορεί η Γαστρονομία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας;» ο Γιώργος Πίττας, προτείνει την αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου κάθε τόπου, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από την οργάνωση και σύμπλευση των ανθρώπων που εμπλέκονται σ αυτό. Η παρότρυνσή του αυτή συναντά γόνιμα τις πρωτοβουλίες και επιδιώξεις και της δημοτικής αρχής και της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας.
Ο Γιώργος Πίττας, ξενοδόχος, επικεφαλής του Ελληνικού πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δημιουργός της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide, στο 7ο βιβλίο του «Γαστρονομικές Κοινότητες-Γαστρονομικοί προορισμοί», θέτει τους σωστούς προβληματισμούς και προτείνει δράσεις.
Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει κεφάλαια που δίνουν πληροφορίες για ό,τι συμβαίνει σήμερα σε διεθνές επίπεδο, στον Αγροδιατροφικό κλάδο, τον Τουρισμό, τη Γαστρονομία, στον Οινικό και τον Γαστρονομικό Τουρισμό και περιγράφει τις καλύτερες πρακτικές τους στο εξωτερικό.
Η δεύτερη αναφέρεται στις εξελίξεις του Ελληνικού Τουρισμού, στην Ελληνική γαστρονομική επανάσταση και την αξιοποίηση των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων και περιγράφει το ρόλο του Γαστρονομικού και Οινικού Τουρισμού στην χώρα μας.
Τον συγγραφέα θα υποδεχθεί και θα προλογίσει ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Μιχάλης Αρβανίτης, τυροκόμος

Βαγγέλης Γεροβασιλείου, οινοποιός

Γιώργος Παλησίδης, καθηγητής στο ΑΤΕΙΘ

Μπήλιω Τσουκαλά, δημοσιογράφος