Ένας από τους στρατηγικούς στόχους του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η προώθηση της πόλης μέσα από τη γαστρονομία της. Με την εδραίωση του Thessaloniki Food Festival παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού για την τοπική κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα και τις σύγχρονες συνταγές, φέρνοντας διεθνή μέσα στη Θεσσαλονίκη.
Σε συνέχεια της πετυχημένης αυτής πορείας, πριν δύο χρόνια χρίστηκαν οι πρώτοι τρεις chef ambassadors και το καλάθι τοπικών προϊόντων, με σκοπό τη στοχευμένη προώθηση της γαστρονομίας στο εξωτερικό. Το 2018, το χρίσμα του chef ambassador δόθηκε στον Δημήτρη Τασιούλα, στον Αντώνη Μουστάκη και στον Λάμπρο Ρώσσιο, οι οποίοι θα μεταβούν στο Βελιγράδι της Σερβίας για να δώσουν ένα masterclass σε chef fine dining εστιατορίων της γειτονικής χώρας. Tη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 16.00, στο Ξενοδοχείο Metropol Palace, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Greek Days in Belgrade» που διοργανώνει η ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι κάθε χρόνο στα τέλη Απριλίου, θα παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό event. Συγκεκριμένα οι 3 chef του Thessaloniki Food Festival, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου, θα μαγειρέψουν τρία αντιπροσωπευτικά πιάτα της Θεσσαλονίκης για τους επίτιμους καλεσμένους, με σκοπό οι διακεκριμένοι chef να εντάξουν στο μενού των εστιατορίων τους, ένα πιάτο της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να προωθηθεί το brand της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης και τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Απρίλιος συνήθως είναι ο μήνας που οι Σέρβοι αποφασίζουν που θα περάσουν τις διακοπές του καλοκαιριού.
Με την ευγενική χορηγία
του Ξενοδοχείου Metropol Palace
του Kontiki Travel
την Ένωση οινοπαραγωγών Β. Ελλάδος
των Ζαχαροπλαστείων Plaisir
των Ελληνικών παραδοσιακών γλυκών “Λ. Παπαγεωργίου”
του Κρεοπωλείου “Το Χασαπάκι”
της εταιρείας “Mega ostrakon”
της εταιρείας ψαριών “Χρ. Νικολόπουλος”
και τη στήριξη
του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη