Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας και ο παγκοσμίου φήμης σεφ Alain Ducasse οργανώνουν, στις 21 Μαρτίου 2018, την εκδήλωση «Goût de / Good France». Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να γιορτάσουμε όλοι μαζί, την ίδια ημέρα, τη γαλλική κουζίνα, τις παραδόσεις και τις αξίες της κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης παγκόσμιας γαστρονομικής βραδιάς. Το 2017, 2.100 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε αυτήν τη γιορτή της γαστρονομίας, εκ των οποίων 65 στην Ελλάδα!
Μέχρι σήμερα, πάνω από είκοσι εστιατόρια και μπιστρό της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Θράκη) έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και προτείνουν, στις 21 Μαρτίου και τις επόμενες ημέρες, για όσους το επιθυμούν, ένα μενού «α λα γαλλικά», εμπνευσμένο από γαλλικές συνταγές βασιζόμενες σε φρέσκα, τοπικά προϊόντα.
Αγορά γαλλικής γαστρονομίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης