Περίπατος στις αγορές της πόλης

Αγορές της πόλης

Ένας ευχάριστός τρόπος για να γνωρίσει κανείς μια πόλη είναι ανακαλύπτοντας τη γαστρονομική της κουλτούρα, που αποτελεί ουσιαστικό συστατικό της πολιτισμικής της κληρονομιάς.

Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την πλούσια κουζίνα της, που αντανακλά τόσο στην τοποθεσία όσο και στη μακρόχρονη ιστορία της. Ως λαμπρή πρωτεύουσα των Βαλκανίων, δεχόταν από πάντα τα γεωργικά προϊόντα, δώρα της αυστηρής και συνάμα πλούσιας φύσης που την περιβάλει. Επιπλέον, ως πολιτεία πολλών πολιτισμών, συγκέντρωνε πραμάτειες και λιχουδιές από κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτά τα προϊόντα γεμίζουν και σήμερα τους πάγκους στις πολύχρωμες αγορές της, που κάνουν τους επισκέπτες να χαζεύουν, να θαυμάζουν και ίσως, τελικά, και να ζηλεύουν.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της γαστρονομικής κληρονομιάς της πόλης, μας προσκαλεί σε «Περίπατο στις αγορές της πόλης».

Η διαδρομή θα περάσει από τις στοές και τα στενά δρομάκια της Δημοτικής Αγοράς Βλάλη, γνωστής ως Καπάνι, όπου τα ψαράδικα με τη δυνατή απόπνοια ιωδίου εναλλάσσονται με τα χασάπικα, τα κοτοπουλάδικα και τα μανάβικα. Θα διασχίσει τη φημισμένη αγορά Μοδιάνο, με τις διαχωρισμένες αγορές κρεάτων, ψαριών και θαλασσινών, λαχανικών, μπαχαρικών, καφεκοπτείων κλπ. Και θα καταλήξει σε καταστήματα τροφίμων, από τα πιο παλιά της πόλης.

Ημερομηνίες: Σάββατο 26 Μαΐου 2012, Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ώρες: 11:00 – 13:00

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αριστοτέλους & Ερμού

Συμμετοχή: κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής στα τηλέφωνα 2310 280328, 2310277641, κυρία Μαρία Ξεπαπαδάκη, έως την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 και Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 αντίστοιχα.

Σε κάθε ξενάγηση μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν έως 30 άτομα κατά σειρά προτεραιότητας.