Στις 9 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε γεύμα και εκδήλωση δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά της πόλης που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτο περιβάλλον σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο καφέ- μπιστρό Coq Au Zen ύστερα από πρόσκληση των ιδιοκτητών του καταστήματος. 45 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών απόλαυσαν υγιεινό πρωινό σε μπουφέ ενώ στη συνέχεια έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια με υλικά που «κρύβει» η κουζίνα μας».
Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης έθεσε υπό την αιγίδα του κι άλλες εκδηλώσεις γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μεταξύ των οποίων «ο Χάρτης των Γεύσεων» , η πιο σημαντική ετήσια οινική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, που φέτος γιόρτασε τα 10 χρόνια του με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη, αλλά και το «Food Project», μια εκδήλωση διαδραστικής μαγειρικής εμπειρίας.