Στο 5ο Thessaloniki Food Festival, καταξιωμένοι chefs της Θεσσαλονίκης προτείνουν ευφάνταστες συνταγές και το κοινό ψηφίζει για το πιάτο που δοκίμασε και του άρεσε, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο σύνδεσμο.
Το “Αμβροσία” του ξενοδοχείου Hyatt:
μυλοκόπι φρικασέ με άγρια χόρτα, σταμναγγάθι και μαρμελάδα λεμονιού
Το Aqua Bar Restaurant του Anatolia Hotel:
παπαρδέλες με κρέμα φουντουκιού αυγό ποσέ στους 65 βαθμούς, πραλίνα καραμελωμένου φουντουκιού και φλέικς γραβιέρας
Το Plaisir Brasserie:
φιλέτα σαρδέλας στη σχάρα γεμιστά με φρέσκα μυρωδικά συνοδευμένα από σαλάτα φακές, ντοματίνια και μυρωδικά
Το Oval:
φιλέτο χοιρινό σε κρούστα ακροκόλιο (προσούτο Ιταλίας) με γέμιση αποξηραμένα δαμάσκηνα και σως μαυροδάφνη, πράσο κονφί, και μανιτάρια
To Mediterranean Palace Hotel:
μπουρέκι γαρίδας σε τραγανό φύλλο, με μους από λαβράκι σε αρμονία με φάβα και λευκό ταραμά
Το Καράμπουρνο:
φιλέτο πέστροφας με φουντούκια
Το Ofto:
προβατίνα μαριναρισμένη σε μυρωδικά για 24 ώρες και ψημένη σε ξυλοφουρνο για 6 ώρες. Συνοδεύεται με πληγούρι και πατάτες οφτές.
Το Μασσαλία:
μελωμένη πανσέτα με πουρέ μελιτζάνας και μους φέτα
Το Comunale:
πένες με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια, πιπεριές, ελιά, κρεμμυδάκι, φέτα, ρίγανη
Τα Κιούπια-Κουζίνα:
ψαρονέφρι με κοκκάρι και sauce μελιού
Το Θέγια:
χειροποίητες παπαρδέλες με σαφράν, κοτόπουλο σωτέ, ζουλιέν ντομάτας και κρέμα γάλακτος
“Avenue 48″, Met Hotel:
γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο σε μορφή ιταλικού ριζότο αρωματισμένο με άνιθο
To Anassa:
κατσικάκι φρικασέ μαγειρεμένο σε κενό αέρος με αφρολέμονο
Το Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Holiday In:
φιλέτο σολομού με σπαγγέτι λαχανικών ποσέ, σε κρέμα αγριορέπανου
To Negroponte:
ντολμαδάκια λαχανίδας με γαρίδα, πλιγούρι, πράσο, μέλι και αρωματικά βότανα. Συνοδεύεται με μους κουρκουμά και lime
Το Αγιολί:
καραμελωμένη για 24 ώρες πανσέτα με πουρέ φασολιών και εσπεριδοειδή με σάλτσα πρασοσέλινου και δαμάσκηνου
Οι Ορίζοντες του Electra Palace Thessaloniki:
σιγομαγειρεμένο χοιρινό φιλέτο και μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι, κροστίνη από κουλούρι Θεσσαλονίκης και αφρό λεμονιού
Ο Γλυκάνισος:
μπαρμπούνι μαρινάτο σε χυμό και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, ούζο, φινόκιο και θαλασσινό νερό χοντρό αλάτι εστραγκόν και ροζ πιπέρι
Η Παπαρούνα:
Το Local:
χειροποίητα λαζάνια γεμιστά με κιμά, μανιτάρια, φύτρες λαχανικών, πασπαλισμένα με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας
Το Άρωμα Πόλης:
hunkar begendi, μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας
Το Κουρδιστό γουρούνι:
κότσι αρνιού χουγκιάρ με νιφάδες κασέρι Σοχού και κουλούρι
Ο Ζύθος Ντορέ και Ζύθος Λαδάδικα:
μοσχαρίσια μπιφτεκάκια γιαουρτλού σε πίτα με κρεμμύδι και ντομάτα σχάρας
Το Μπακάλικον:
μοσχαρίσια σουτζουκάκια με σάλτσα γιαουρτιού
Το Ελιά Λεμόνι:
χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένο κρεμμύδι, μισοψημένα με σάλτσα ψητού. Συνοδεύονται με μικρές πατάτες ψημένες στο φούρνο και κους κους με μυρωδικά
Fred & Ginger στο ξενοδοχείο Les Lazaristes
γόνος καλαμάρι ψημένος στη φωτιά, σφαίρα απο μαγειρεμένες φακέw, πουρέ απο μαύρο σκόρδο, πουρέ απο καρότο
Το Canteen:
κοτόπουλο sous vide
Mama’s taper:
Ο Τσαρούχας:
κοτόπουλο μπούτι φιλέτο με μανιτάρια
Το Be restaurant του Excelsior Hotel:
μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε ψωμί μπριος με τυρί τσένταρ, μπέικον, onion rings, ντομάτα και μαρούλι, συνοδευόμενο από φρέσκες, σπιτικές, τηγανιτές πατάτες
Το Ουζερί Αγορά :
ριζότο θαλασσινών με σαφράν, κυδώνια, γυαλιστερές, γαρίδες και μύδια
Το Αγορά-Έργον:
Το Gr.eat Delicatessen:
φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο σε κανταΐφι
Το Navona στο Makedonia Palace:
Ο Αχνός:
μπιφτέκι με πικάντικη σάλτσα και πατάτες
Το Κρόνος Παραθιν’αλός: