<!–:el–>Γνωρίστε τη φάρμα – Θέμα: Σιτάρι <!–:–>

Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2013
Ώρα έναρξης: Start time: 11:00
Ώρα λήξης: End time: 13:00
<!–:el–>Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή<!–:–>
Μαρίνου Αντύπα 12

Το βιωματικό εργαστήρι «Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι» απευθύνεται σε μεγάλους και παιδιά. Στη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάζονται όλα τα στάδια της καλλιέργειας του σιταριού, της επεξεργασίας του και τελικά την παρασκευή ζύμης για ζυμαρικά ή ψωμί. Έμφαση δίνεται στον παραδοσιακό τρόπο και την παραδοσιακή αγροτική ζωή.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο αγρόκτημα, να επισκεφτούν την εκπαιδευτική πινακοθήκη με αντίγραφα έργων του Φρ. Μιλέ με θέμα την παραδοσιακή αγροτική ζωή που συγκροτήθηκε για τις ανάγκες του εργαστηρίου, να αλέσουν σπόρους σε πέτρινο χειρόμυλο για αλεύρι και να πλάσουν ζύμη. Ανάλογα με το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, επισκεπτόμαστε το χωράφι και μεταφυτεύουμε σκόρους σε γλαστράκια.

Η παρουσίαση της εκπαιδευτικής πινακοθήκης συνοδεύεται με μια μικρή συλλογή παραδοσιακών ξύλινων εργαλείων, καθώς και μεγάλο αριθμό φωτογραφικών ντοκουμέντων από την ιστορία της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, περίπου έναν αιώνα πριν.

Εργαστήριο για γονείς και παιδιά (6-12 ετών)

Για κρατήσεις καλείτε στο 2313 317814 από Δε 2/12 έως και Πε 5/12, 10:00 – 14:00

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.