Ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου διοργανώνουν η Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το τμήμα Τουρισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Food Festival.
Στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου της Μεσογειακής Διατροφής και όλων των παραμέτρων αυτής, για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, του αμυντικού συστήματος αλλά και την αντιμετώπιση ασθενειών, την υγεία του ανθρωπίνου σώματος, τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας, τη διατροφική πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στις 12:00-14:00 με μουσική υποστήριξη.
Η εκδήλωση θα λειτουργεί υπό μορφή σταθμών (stands) στο χώρο του πεζόδρομου με διάφορες θεματικές ενότητες (σωματομετρία, υγιεινή διατροφή, διατροφή για παιδιά με παιχνίδια, αθλητισμός και διατροφή, πρότυπα εβδομαδιαία προγράμματα διατροφής, παραδοσιακές συνταγές κα) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διατροφής και υγείας. Θα υπάρχουν διαγωνισμοί με δώρα υγιεινά σνακ και τρόφιμα.
Η όλη διοργάνωση θα στελεχωθεί από τα μέλη της ένωσης, με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού από τους επιστήμονες της διατροφής και διαιτολογίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.{:}{:en}Every year, on the World Food Day, the Municipality of Thessaloniki in cooperation with the Association of Nutritionists in Greece, gives the opportunity to people of all ages to participate in a one-day event, which focuses on the benefits of health nutrition. On October 16th, at Agias Sophias street,  diatrophologists will welcome the passengers at their stands. The event constitutes a unique chance for the contributors to monitor and benchmark the nutrition care. Nutrition Day participants use simple screening tests to detect overweight and will get informed about healthy nutritional habits and daily programs.{:}