Συνάντηση των επιχειρηματιών της εστίασης και του τουρισμού

Το Thessaloniki Food Festival του Τμήματος Τουρισμού και ο  Σύλλογος «Δράση για την Κοιλιοκάκη» διοργάνωσαν εχθές 31/05/2021, στον φιλόξενο κήπο του Ξενοδοχείου Grand Hotel Palace, ενημερωτική συνάντηση ευαισθητοποίησης για την Κοιλιοκάκη.
Επιχειρηματίες της εστίασης και του τουρισμού της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Μαρία Καραγιάννη και με αφορμή τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Κοιλιοκάκη, επικαιροποίησαν μια σειρά από δράσεις που αφορούν σε πολίτες  και τουρίστες, οι οποίοι ανήκουν στην ειδική αυτή διατροφική ομάδα.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις ιδιαίτερες διατροφικές ομάδες τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο τουριστών και επισκεπτών. Ήδη κυκλοφορεί ο χάρτης «Θεσσαλονίκη χωρίς γλουτένη» σε δύο γλώσσες και σύντομα θα ενημερωθεί με τα νέα σημεία gluten free διατροφής στην πόλη, ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου «Δράση για την Κοιλιοκάκη»  Θανάσης Σταμπουλίδης αναφέρθηκε στα  παθολογικά χαρακτηριστικά της νόσου και στις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με Κοιλιοκάκη, τα οποία αποτελούν το 1% και πλέον του πληθυσμού και κάλεσε τους επιχειρηματίες της πόλης να τα εντάξουν στο “επιχειρείν” τους.
Η Ένωση Ξενοδόχων, το Thessaloniki Convention Bureau, η Ένωση Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο , η  Ένωση Διατροφολόγων και Διαιτολόγων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων και  η  Helexpo είναι ορισμένοι από τους επιχειρηματικούς φορείς της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση και  αντάλλαξαν πρακτικές  για περαιτέρω προωθητικές δράσεις  εμπορικού ενδιαφέροντος, με παραδείγματα πόλεων του εξωτερικού και  απώτερο σκοπό να καταστεί η Θεσσαλονίκη ο πλέον φιλόξενος προορισμός  για πολίτες και τουρίστες με Κοιλιοκάκη.