Συλλογή, ψηφιοποίηση και έκθεση φωτογραφιών με θέμα: ‘Οι Θεσσαλονικείς τρώνε’

per

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Κολέγιο Περρωτής στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την εξακρίβωση της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης μας απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στους Θεσσαλονικείς να μοιραστούν μαζί τους προσωπικές τους φωτογραφίες και ιστορίες από εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί και κέντρα διασκέδασης, όπου έτρωγαν και διασκέδαζαν με φίλους ή συγγενείς.

Σε πρώτη φάση, θα συλλεχθούν φωτογραφίες που θα καλύπτουν το χρονικό φάσμα του 20ου αιώνα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  προσκομίζουν τις φωτογραφίες τους στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μπίλλη στην Πλατεία Ιπποδρομίου (τηλ. 2310 264668 υπεύθυνη κ. Νικολέτα Μολόχα) από 15 έως 30 Απριλίου και ώρες 09.00 έως 14.00. Οι φωτογραφίες θα ψηφιοποιούνται επί τόπου και θα επιστρέφονται στον κάτοχό τους, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ψηφιακής καταγραφής  ιστοριών σε σχέση με τις φωτογραφίες.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα εκτεθεί στις 8, 9 και 10 Μαΐου στην Σπουδαστική Εστία Αλίκη Περρωτή  στην Αμερικανικής Γεωργική Σχολή, στα πλαίσια της τριήμερης εκδήλωσης «Food, Taste & Society» που διοργανώνει κάθε χρόνο το Κολέγιο Περρωτής και που φέτος θα έχει ειδικότερο τίτλο «Γαστρονομική Ελλάδα: σύντηξη ιδεών, ανθρώπων και υλικών». Στην συνέχεια, η έκθεση αυτή θα μεταφερθεί για δεκαπέντε ημέρες στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το σκοπούμενο αποτέλεσμα της πρόσκλησης αυτής και όσων ακολουθήσουν με διαφορετικές θεματικές και χρονικές ενότητες φωτογραφιών, θα είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού αρχείου όπου θα αποτελέσει πηγή έρευνας  στην προσέγγιση της ανακάλυψης της γαστρονομικής ιστορίας και ταυτότητας της πόλης μας.

heart kith