Τα παιδιά στην κουζίνα

giaoyrti meli xiroi karpoi mama's taper

 

Το 5ο Thessaloniki Food Festival συμπεριλαμβάνει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του, γαστρονομικές «περιπλανήσεις» που απευθύνονται σε μικρά παιδιά. Φέτος, με ιδιαίτερη ευαισθησία, επιλέχθηκαν δύο σχολεία της Β Δημοτικής Κοινότητας.

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου οι μικροί μαθητές παίρνουν τις κουτάλες και μαζί με επαγγελματίες chef, ανακατεύουν την “κουζίνα” της Θεσσαλονίκης. Η “μπαγκέτα” των αρχιμαγείρων κινείται με στόχο τα παιδιά να υιοθετήσουν στην καθημερινότητα τους την υγιεινή διατροφή, με έμφαση στο θρεπτικό πρωινό. Θα συνθέσουν και θα απολαύσουν το χειμωνιάτικο υγιεινό «παγωτό», (αληθινό παραδοσιακό γιαούρτι με μέλι και μπανάνα σε βρώσιμα χωνάκια). Στο εορταστικό κλίμα των ημερών, χρησιμοποιώντας αγνά τοπικά υλικά, οι λιλιπούτειοι μάγειρες, θα κατασκευάσουν χαρούμενες χριστουγεννιάτικες φατσούλες με πραγματικό κασέρι, πιπεριά, λάχανο και φρέσκο ψωμί τοστ και για το τέλος μια μικρή σοκολατένια έκπληξη.

Στη γαστρονομική δράση του 5ου Thessaloniki Food Festival συμμετέχουν τα 66ο και το 67ο Δημοτικά Σχολεία της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Διακεκριμένοι σεφ, από τις 17.00 έως τις 19.00, θα μαγειρέψουν στις αίθουσες των σχολείων μαζί με τους μικρούς μαθητές.

Δηλώστε συμμετοχή στις 8-9-10 Δεκεμβρίου στα τηλέφωνα: 2313318215, 2313318206 2313318286, 10.00 με 14.00. 

Θα μαγειρέψουν οι pastry chef Φίλιππος Μπαντής,  και Παναγιώτης Νικολαϊδης και η chef Ζωή Χατζηγιαννάκη.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας:

Ραγιάν

Ο Θαλασσόκηπος Μιχάλη Δημητριάδη

Το Ελληνικόν

Αρτοποιείο Κουκουμέρια

Λαούδης Πρώτες Ύλες Ζαχαροπλαστικής

Ευχαριστούμε επίσης για την βοήθεια, τους Διευθυντές του 66ου και 67ου Δημοτικών σχολείων της Β Δημοτικής Κοινότητας.

laoudisthalasokiposλογοτυποbantissyma koukoumeria neologoFin