Οι προτάσεις των αρχιμαγείρων

Στο 5ο Thessaloniki Food Festival, καταξιωμένοι chefs της Θεσσαλονίκης προτείνουν ευφάνταστες συνταγές και το κοινό ψηφίζει για το πιάτο που δοκίμασε και του άρεσε, από τις 27 Νοεμβρίου εως τις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο σύνδεσμο.

Το “Αμβροσία” του ξενοδοχείου Hyatt:

Hyatt copy

μυλοκόπι φρικασέ με άγρια χόρτα, σταμναγγάθι και μαρμελάδα λεμονιού

Το Aqua Bar Restaurant του Anatolia Hotel:

Anatolia Hotels - Thessaloniki Food Festival

παπαρδέλες με κρέμα φουντουκιού αυγό ποσέ στους 65 βαθμούς, πραλίνα καραμελωμένου φουντουκιού και φλέικς γραβιέρας

Το Plaisir Brasserie:

Plaisir

φιλέτα σαρδέλας στη σχάρα γεμιστά με φρέσκα μυρωδικά συνοδευμένα από σαλάτα φακές, ντοματίνια και μυρωδικά

Το Oval:

Oval

φιλέτο χοιρινό σε κρούστα ακροκόλιο (προσούτο Ιταλίας) με γέμιση αποξηραμένα δαμάσκηνα και σως μαυροδάφνη, πράσο κονφί, και μανιτάρια

To Mediterranean Palace Hotel:

mediterannean

μπουρέκι γαρίδας σε τραγανό φύλλο, με μους από λαβράκι σε αρμονία με φάβα και λευκό ταραμά

Το Καράμπουρνο:

KARABOURNO

φιλέτο πέστροφας με φουντούκια

Το Ofto:

ofto

προβατίνα μαριναρισμένη σε μυρωδικά για 24 ώρες και ψημένη σε ξυλοφουρνο για 6 ώρες. Συνοδεύεται με πληγούρι και πατάτες οφτές.

Το Μασσαλία:

Massalia

μελωμένη πανσέτα με πουρέ μελιτζάνας και μους φέτα

Το Comunale:

Comunale ALA GRECA

πένες με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια, πιπεριές, ελιά, κρεμμυδάκι, φέτα, ρίγανη

Τα Κιούπια-Κουζίνα:

kioupia

ψαρονέφρι με κοκκάρι και sauce μελιού

Το Θέγια:

Thegia

χειροποίητες παπαρδέλες με σαφράν, κοτόπουλο σωτέ, ζουλιέν ντομάτας και κρέμα γάλακτος

Avenue 48″, Met Hotel:

met

γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο σε μορφή ιταλικού ριζότο αρωματισμένο με άνιθο

To Anassa:

anasa

κατσικάκι φρικασέ μαγειρεμένο σε κενό αέρος με αφρολέμονο

Το Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Holiday In:

piato solomosHoliday

φιλέτο σολομού με σπαγγέτι λαχανικών ποσέ, σε κρέμα αγριορέπανου

To Negroponte:

Negroponte_photo-2

ντολμαδάκια λαχανίδας με γαρίδα, πλιγούρι, πράσο, μέλι και αρωματικά βότανα. Συνοδεύεται με μους κουρκουμά και lime

Το Αγιολί:

agioli

καραμελωμένη για 24 ώρες πανσέτα με πουρέ φασολιών και εσπεριδοειδή με σάλτσα πρασοσέλινου και δαμάσκηνου

Οι Ορίζοντες του Electra Palace Thessaloniki:

elektra

σιγομαγειρεμένο χοιρινό φιλέτο και μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι, κροστίνη από κουλούρι Θεσσαλονίκης και αφρό λεμονιού

Ο Γλυκάνισος:

Glikanisos Mpampouni

μπαρμπούνι μαρινάτο σε χυμό και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, ούζο, φινόκιο και θαλασσινό νερό χοντρό αλάτι εστραγκόν και ροζ πιπέρι

Η Παπαρούνα:

paparouna

χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια, σάλτσα μελιού με φασκόμηλο και ψητά καραμελωμένα κυδώνια
Το Δίχτυ:
dihti
ριζότο με θαλασσινά: καλαμάρι, χταπόδι, μύδια με  κέλυφος

Το Local:

local

χειροποίητα λαζάνια γεμιστά με κιμά, μανιτάρια, φύτρες λαχανικών, πασπαλισμένα με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας

Το Άρωμα Πόλης:

aroma polis

hunkar begendi, μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας

Το Κουρδιστό γουρούνι:

kourdistogourouni

κότσι αρνιού χουγκιάρ με νιφάδες κασέρι Σοχού και κουλούρι

Ο Ζύθος Ντορέ και Ζύθος Λαδάδικα:

zithos

μοσχαρίσια μπιφτεκάκια γιαουρτλού σε πίτα με κρεμμύδι και ντομάτα σχάρας

Το Μπακάλικον:

Bakaliko

μοσχαρίσια σουτζουκάκια με σάλτσα γιαουρτιού

Το Ελιά Λεμόνι:

Elia Lemoni

χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένο κρεμμύδι, μισοψημένα με σάλτσα ψητού. Συνοδεύονται με μικρές πατάτες ψημένες στο φούρνο και κους κους με μυρωδικά

Fred & Ginger στο ξενοδοχείο Les Lazaristes

Fred&Ginger restaurant at Domotel LesLazaristes

γόνος καλαμάρι ψημένος στη φωτιά, σφαίρα απο μαγειρεμένες φακέw, πουρέ απο μαύρο σκόρδο, πουρέ απο καρότο

Το Canteen:

CANTEEN Chicken sous vide

κοτόπουλο sous vide

Mama’s taper:

laxanontolmades mama's taper

λαχανοντολμάδες με μανιτάρια, καρότο, μυρωδικά, ρύζι και κύμινο

Ο Τσαρούχας:

tsarouhas

κοτόπουλο μπούτι φιλέτο με μανιτάρια

Το Be restaurant του Excelsior Hotel:

animal style burger 2Excelsior

μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε ψωμί μπριος με τυρί τσένταρ, μπέικον, onion rings, ντομάτα και μαρούλι, συνοδευόμενο από φρέσκες, σπιτικές, τηγανιτές πατάτες

Το Ουζερί Αγορά :

agoraouzeri

ριζότο θαλασσινών με σαφράν, κυδώνια, γυαλιστερές, γαρίδες και μύδια

Το Αγορά-Έργον:

Ergon

βουβαλίσιος καβουρμάς με ζοχιά και πιρουνάτη χτυπητή

Το Gr.eat Delicatessen:

great

φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο σε κανταΐφι

Το Navona στο Makedonia Palace:

karpatsio solomounavona

Ο Αχνός:

Ahnos

μπιφτέκι με πικάντικη σάλτσα και πατάτες

Το Κρόνος Παραθιν’αλός:

Kronos