Και Ελληνική και Διεθνής Αγορά αυτό το σαββατοκύριακο στο φουαγιέ του Δημαρχείου

Τη γαστρονομική κουλτούρα άλλων λαών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να γευτούν οι Θεσσαλονικείς που θα επισκεφθούν το Σαββατοκύριακο στη «Διεθνή Αγορά», στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιάζονται τρόφιμα, ποτά και διατροφικές συνήθειες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η Διεθνής Αγορά (International Agora) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου & την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 θα συναντηθεί και θα δεθεί με τις γεύσεις της  Ελληνικής Αγοράς (Greek Agora) που στήνεται και πάλι για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο στον ίδιο χώρο.

Η Διεθνής και η Ελληνική Αγορά αλλά και η Χριστουγεννιάτικη που θα ακολουθήσει είναι τρεις μεγάλες δράσεις , από τις 40 συνολικά του εφετινού Thessaloniki Food Festival, του γαστρονομικού φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, που στοχεύει στην προβολή και αναβάθμιση της τοπικής γαστρονομίας και στην καθιέρωση της πόλης ως πόλου έλξης για γαστρονομικό τουρισμό.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα παρουσιαστεί μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων διατροφής ξένων χωρών και οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο χώρο του Δημαρχείου θα έχουν την δυνατότητα εκτός από το να γευτούν,  να αγοράσουν απευθείας από τους επιχειρηματίες, εισαγωγείς και ιδιοκτήτες καταστημάτων που διαθέτουν τρόφιμα ξένης ετικέτας στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ιδιαίτερες γεύσεις (καβουρμάς, αγουρέλαιο, χαλβάς, ξηροί καρποί, γλυκίσματα, αλλαντικά, κρασιά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά) οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν… ονομασία περιοχής προέλευσης και είναι περιζήτητες σ όλες τις αγορές.

Ο κατάλογος των προϊόντων της Ελληνικής Αγοράς συμπεριλαμβάνει πάντως και φρέσκα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Την τιμητική της αυτό το διήμερο θα έχει η Κινέζικη κουζίνα.  Οι Αρχιμάγειρες της Λέσχης Βορείου Ελλάδος θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν σε ξεχωριστό χώρο που έχει προετοιμαστεί γι αυτό το σκοπό, ζεστά και γνωστά κινέζικα πιάτα για όλους τους επισκέπτες.

Στο φουαγιέ θα υπάρχουν και άλλες διεθνείς γεύσεις που πέρασαν ή συναντώνται στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια.

Η διήμερη Agora θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.