Μενού Θεσσαλονίκης στο Τορόντο του Καναδά

Δείπνο πέντε πιάτων θα φέρει κυριολεκτικά τη Θεσσαλονίκη «στο πιάτο» κατοίκων του Τορόντο του Καναδά. Την πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ο ελληνικής καταγωγής σεφ και δημιουργός του site www.kalofagas.ca Peter Minakis που ζει και εργάζεται στο Τορόντο. Για το λόγο αυτό την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου διοργανώνει δείπνο με μενού που εμπνεύστηκε αποκλειστικά από τη Θεσσαλονίκη και την πολυπολιτισμική γαστρονομική κουλτούρα της.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, δημιούργησε ένα μενού με άρωμα Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας. Στόχος του είναι οι μυρωδιές και οι γεύσεις να ταξιδέψουν τους καλεσμένους του νοερά στο Καπάνι, τις ταβέρνες και τους δρόμους της όμορφης Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικά, το μενού περιλαμβάνει βομβίδια, μπουγιουρντί, κουλούρι Θεσσαλονίκης, χοιρινό κρασάτο με ελιές Χαλκιδικής, τραχανά με μανιτάρια και κεφαλογραβιέρα και βέβαια τα διάσημα τρίγωνα Πανοράματος. Η χορταστική αυτή γευστική απόλαυση θα συνοδεύεται και από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό της παλαιάς, αλλά και της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Υλικό που επιμελήθηκε το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

‘Είναι μια πρώτη επιμελημένη προσπάθεια εξαγωγής του Φεστιβάλ Γαστρονομίας εκτός ελληνικών συνόρων. «Θα ακολουθήσουν κι άλλες, σε πόλεις ευρωπαϊκές με στόχο να τοποθετήσουμε δυναμικά τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη», δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Σπύρος Πέγκας.

Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση που προωθεί τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης εκτός συνόρων τελεί υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival.